Scroll Top

Πολλοί άνθρωποι είναι διστακτικοί στο να πρέπει να συντηρούν μια πισίνα 12 μήνες το χρόνο και να την χρησιμοποιούν μόνο 3 μήνες. Και αυτό είναι κατανοητό. Αλλά υπάρχει μια πολύ απλή λύση που παραδόξως λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν: το ηλιακό κάλυμμα.

Ένα ηλιακό κάλυμμα έχει αξιοσημείωτα οφέλη, κυρίως ότι το κάλυμμα μπορεί να αυξήσει σημαντικά τη χρήση και την απόλαυση της πισίνας σας κατά αρκετούς μήνες κάθε χρόνο. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα ενός ηλιακού καλύμματος.
2016 και 2017 – ΚΑΤΑΓΕΓΡΑMΜΕΝΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΙΣΙΝΑΣ – ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΥΜΜΑ ΠΙΣΙΝΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΝΑΓΡΙ – 1500 ΠΟΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
 
2018 – ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΜΕ ΗΛΙΑΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Monagri pool temperatures
Image © Roger Price, Monagri

Πώς λειτουργεί ένα ηλιακό κάλυμμα:

Θα ξεκινήσουμε εξετάζοντας τι κάνει ένα ηλιακό κάλυμμα και πώς λειτουργεί. Στην απλούστερη μορφή του, ένα ηλιακό κάλυμμα χρησιμοποιεί τον ήλιο για να ζεστάνει το νερό στην πισίνα κατά 4-8° C. Η Κύπρος απολαμβάνει 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο, οι οποίες είναι δωρεάν, έτσι ώστε η ηλιακή ενέργεια να είναι ο πιο λογικός και οικονομική τρόπος για να ζεστάνετε μια πισίνα.
 
Και ακόμα καλύτερα: ένα ηλιακό κάλυμμα λειτουργεί ως θερμική κουβέρτα τη νύχτα, έτσι ώστε το κάλυμμα να διατηρεί την θερμότητα που έχει συσσωρευτεί στην πισίνα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κατά τη διάρκεια των πρώτων 3 ημερών χρήσης ηλιακού καλύμματος, η θερμοκρασία στην πισίνα σας θα αυξηθεί σταδιακά και θα έχετε μια σταθερά ζεστή πισίνα απ’ εκείνο το σημείο και μετά.

Ένα ηλιακό κάλυμμα έχει πολλαπλά οφέλη:

Οι πελάτες που αγόρασαν ηλιακά καλύμματα μας λένε ότι το κάλυμμα τους επιτρέπει να κολυμπούν σε μια ζεστή πισίνα από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο/Δεκέμβριο. Όταν λέμε ζεστή πισίνα εννοούμε περίπου 26-28° C. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ηλιακών καλυμμάτων χρησιμοποιούν 7-8 μήνες το χρόνο την πισίνα τους, αντί για 3 μήνες.
 
Αλλά δεν τελειώνει εδώ. Η μεμβράνη ενός ηλιακού καλύμματος καλύπτει όλη την επιφάνεια της πισίνας. Αυτό καθιστά ουσιαστικά αδύνατη την εξάτμιση του νερού, ακόμη και στο κατακαλόκαιρο. Πράγμα που σημαίνει ότι οι ακριβοί λογαριασμοί νερού από τη συμπλήρωση του νερού της πισίνας όλο το καλοκαίρι αποτελούν παρελθόν.
 
Υπάρχει και ένα άλλο όφελος. Έχοντας ένα ηλιακό κάλυμμα μειώνετε την ανάγκη να πρέπει να καθαρίζετε την πισίνα σας από έντομα, φύλλα και ακαθαρσίες κάθε φορά που κάνετε μια βουτιά. Έτσι ένα ηλιακό κάλυμμα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την πισίνα σας καθαρή.

Μπορεί να τοποθετηθεί το ηλιακό κάλυμμα σε πισίνα με υπερχείλιση;

Η απάντηση είναι ναι. Αυτά είναι καλά νέα για τους ιδιοκτήτες πισίνων με υπερχείλιση, καθώς το γεγονός ότι το νερό στις πισίνες με υπερχείλιση είναι πολύ πιο δροσερό από τις πισίνες skimmer δεν είναι ευρέως γνωστό. Το νερό στις πισίνες τύπου vanishing edge είναι ακόμα πιο δροσερό. Έτσι η προσθήκη ηλιακού καλύμματος σε πισίνα με υπερχείλιση κάνει πολύ μεγάλη διαφορά για τη θερμοκρασία του νερού και τη χρήση της πισίνας όλο το χρόνο.

Πρόβλημα με πουλιά και περιστέρια στην πισίνα με υπερχείλιση;

Ένα επιπλέον μειονέκτημα για τις πισίνες με υπερχείλιση είναι ότι λειτουργούν ως δεξαμενές νερού για όλα τα είδη άγριας φύσης. Ένας από τους πιο ανεπιθύμητους επισκέπτες είναι τα περιστέρια. Τα περιστέρια αφήνουν ακαθαρσίες γύρω από την πισίνα, οι οποίες είναι αντιαισθητικές και ανθυγιεινές. Το ηλιακό κάλυμμα εμποδίζει την πρόσβαση των πουλιών στο νερό και τα διώχνει μακριά.

cover on an overflow pool
Οι πισίνες με υπερχείλιση και vanishing edge έχουν πάντα δροσερό νερό, επομένως η αύξηση της θερμοκρασίας με τη χρήση ηλιακού καλύμματος μπορεί να είναι πολύ μεγάλη. Το κάλυμμα επίσης κρατάει την πισίνα σας καθαρή και εμποδίζει τη δημιουργία ακαθαρσιών από περιστέρια περιμετρικά της πισίνας.

Πόσο εύκολο είναι να αφαιρέσεις και να επανατοποθετήσεις ένα ηλιακό κάλυμμα σε πισίνα;

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γρήγορη με τη βοήθεια του κυλίνδρου Aρτέμιδος. Διαθέτουμε δύο διαφορετικά μεγέθη κυλίνδρων, κατάλληλα για όλα τα μεγέθη και σχήματα πισίνας.

Αντλίες θερμότητας έναντι ηλιακών καλυμμάτων

Υπάρχουν πολλές διαφορές – κυρίως η τιμή – μεταξύ των ηλεκτρικών αντλιών θερμότητας και των ηλιακών καλυμμάτων. Μπορεί να είναι δύσκολη η επιλογή μεταξύ των δύο, επομένως οι παρακάτω υποδείξεις θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για εσάς:

Θα χρειαστείτε μια αντλία θερμότητας εάν
  • Έχετε μία ασυγκράτητη επιθυμία για κολύμβηση από Δεκέμβριο έως Μάρτιο
  • Ενοικιάζετε την έπαυλη σας για εμπορικούς σκοπούς και διαφημίζετε μια θερμαινόμενη πισίνα
  • Διαθέτετε μια εμπορική επιχείρηση που απαιτεί θερμαινόμενη πισίνα όλες τις ώρες
Εάν επιλέξετε μια αντλία θερμότητας θα πρέπει επίσης να επενδύσετε σ’ ένα ηλιακό κάλυμμα, ώστε να εξοικονομήσετε τη θερμότητα που έχετε πληρώσει για να παράξετε χρησιμοποιώντας την αντλία θερμότητας. Επομένως μπορεί να είναι πιο λογικό να ξεκινήσετε μ’ ένα ηλιακό κάλυμμα και να δείτε αν αυτό από μόνο του κάνει τη δουλειά που θέλετε.

Πόσο κοστίζει ένα ηλιακό κάλυμμα;

 Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή ενός ηλιακού καλύμματος, αλλά κυρίως: το μέγεθος της πισίνας, το σχήμα της πισίνας, εάν η πισίνα είναι skimmer/με υπερχείλιση και αν υπάρχουν σκαλοπάτια τύπου ρωμαϊκά ή walk-In.

Για να σας δώσουμε προσφορά πρέπει να ξέρουμε το μέγεθος της πισίνας και να δούμε μερικές φωτογραφίες. Μία ή δύο από τις φωτογραφίες πρέπει να ληφθούν από ένα παράθυρο στον επάνω όροφο. Οι φωτογραφίες μπορούν να αποσταλούν μέσω WhatsApp/Viber στο 99 385218 ή με ηλεκτρ. ταχυδρομείο (email) στο mysafepool@cytanet.com.cy
 
Κατά τη σύγκριση των τιμών των ηλιακών καλυμμάτων θα ήταν εύκολο να υποθέσουμε ότι όλα τα ηλιακά καλύμματα είναι τα ίδια. Και όμως δεν είναι. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποιότητες καλυμμάτων στην αγορά, και όπως πάντα παίρνετε αυτό που πληρώνετε.
 
Για παράδειγμα, υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ της ποιότητας του προϊόντος που προσφέρουμε (διάρκεια ζωής 5-7 χρόνια και εγγύηση έως και 3 χρόνια) και των φθηνών καλυμμάτων αμφιβόλου προέλευσης που παθαίνουν ταχεία αλλοίωση λόγω υπεριώδους ακτινοβολίας και καταστρέφονται μετά από μόλις 1-2 χρόνια. Έχουμε επίσης ένα ραμμένο στρίφωμα γύρω από την άκρη των καλυμμάτων μας για να τα προστατεύουμε από την τριβή. Πολλοί προμηθευτές δεν το έχουν αυτό.

Σύνοψη των χαρακτηριστικών και των πλεονεκτημάτων ενός ηλιακού καλύμματος:

 Ένα ηλιακό κάλυμμα χρησιμοποιεί δωρεάν ενέργεια από τον ήλιο για να ζεστάνει μια πισίνα κατά τη διάρκεια της ημέρας και οι θερμομονωτικές του ιδιότητες θα μειώσουν την απώλεια θερμότητας στην ατμόσφαιρα τη νύχτα. Το κάλυμμα θα μειώσει σε σημαντικό βαθμό την απώλεια νερού από την εξάτμιση και θα βοηθήσει επίσης να διατηρήσετε την πισίνα σας καθαρή.

Όλα αυτά σας τα προσφέρουμε έναντι μίας μέτριας αρχικής δαπάνης και χωρίς συνεχές κόστος. Σας εγγυόμαστε ότι από τη στιγμή που αποκτήσετε ένα ηλιακό κάλυμμα δεν θα θέλετε να μείνετε ξανά δίχως αυτό.

© Safe.T.First Pool Safety Ltd